Tips / Vragen    

TIPS
Laat uw hond goed uit voordat u hem naar de trimsalon breng. Honden zijn vaak nerveus en kunnen dan een "ongelukje"hebben.

Breng uw hond aangelijnd. Als elke hond los komt binnenlopen wordt het een chaos.

Laat de hond niet vlak van te voren eten. Als een hond zich te druk maakt kan hij gaan braken.

Breng als het enigszins kan de hond droog en "schoon"naar de trimsalon, met een natte zanderige hond kunnen wij niets beginnen. Deze moet dan eerst drooggeföhnd worden en dat wordt allemaal weer doorberekend.

Wij zijn er niet voor om uw hond bij te houden. Dit moet u echt zelf doen. Is dit lastig voor u informeert u dan eens naar ons borstel-abonnement kunt natuurlijk ook altijd vragen hoe u uw hond het best bij kunt houden!

Als u uw afspraak niet na kunt komen belt u dan tijdig af. minimaal 48 uur van te voren.
Doet u dit niet dan ben ik genoodzaakt om de behandeling toch in rekening te brengen.
Ik hoop op uw begrip!!

Wilt u uw hond niet van te voren wassen? De vacht wordt dan zo zacht dat wij er niet goed mee aan de slag kunnen.

Als uw hond loops is of een medische aandoening heeft bijv, epilepsie ,hartafwijking of allergie dan horen wij dit graag.

Als u niet tevreden bent over de behandeling of over iets anders dan horen wij dit graag van u.Wacht niet te lang met de klacht, zodat wij uw klacht naar tevredenheid kunnen oplossen.

Soms krijgen wij het verwijt dat een trimbeurt maar duur is. Vergeet niet dat wij gemiddeld twee uur intensief met uw hond bezig zijn. Het tarief is ongeveer vijfentwintig euro per uur.
Vergelijk dit met het tarief van een kapper, loodgieter of automonteur en u zult zien dat de prijs uiteindelijk best meevalt.

Wanneer moet mijn hond voor het eerst getrimd worden?
Het is het beste om de pup met ongeveer drie maanden kennis te laten maken met de trimsalon. Er wordt dan bijvoorbeeld een "puppietrim"gedaan. ( zie boven)

Doet het plukken pijn?
Nee. Als het haar goed rijp is doet het beslist geen pijn.
Voor de hond is het vaak een opluchting als het weg is. De meeste honden reageren nauwelijks op het gevoel dat het plukken geeft.

Wordt mijn hond verdoofd tijdens de behandeling?
Nee. Wij geven uw hond nooit zelfstandig kalmeringsmiddelen. De meeste honden ondergaan de behandeling gelaten. Vergeet niet dat de honden niet in hun vertrouwde omgeving zijn, dat maakt ze een stuk minder zeker en daarom staan ze bij ons op tafel wel stil en kunnen we ze netjes behandelen.

Moet ik een afspraak maken?
Ja, wij hebben veel tijd nodig per hond en kunnen d.m.v het maken van afspraken onze tijd goed inplannen.

Kan mijn hond ook alleen gewassen worden?
Ja dat kan. Het bad is groot genoeg, ook voor de grote rassen. U krijgt uw hond handdoekdroog of naar wens geföhnd weer terug.

Kunt u ook iets met kortharige honden?
Ja hoor. Soms ruien kortharen vreselijk en daar is best iets aan te doen. Ook scheren wij soms kortharige honden. Denk hierbij aan labradors of rottweiler .Wel informeren wij u van te voren wat de voor-, en nadelen zijn.


Email