Vachtverzorging    

De dagelijkse vachtverzorging is een taak van de eigenaar. U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.
Een pup vindt het niet altijd leuk dat er zo aan hem gefrunnikt wordt.
Laat u niet van de wijs brengen door het gepiep en gejank, het is puppietaal voor ; hou op!!
Ik wil dit niet!! . U bent de baas, beloon uw pup alleen op het moment dat hij braaf stilstaat.
Na een paar keer weet de pup wat hij moet doen. Nogmaals, het is belangrijk dat u bepaalt wanneer de hond klaar is, gaat hij er vandoor dan moet u hem terugroepen en als u klaar bent mag hij pas weg.
Let met borstelen vooral op lastige plekken zoals oksels, achter de oren en onder de halsband.
Hier wrijft het haar over elkaar heen door de beweging en kan het sneller klitten

WAT GEBEURT ER IN DE TRIMSALON???
Beweeg met de cursor over de foto's en zie het verschil...

Vanaf ongeveer drie maanden kan uw hond naar de trimsalon. Het haar is dan nog niet zo lang ,dus dan doen we de "puppietrim". Dit houdt in dat we de pup kennis laten maken met alle aspecten van de behandeling, geluid van föhn ,indien nodig nagels knippen en vacht bijwerken.
Als u uw hond voor een trimbeurt komt brengen bespreken we eerst wat uw wensen zijn en wat daarvan mogelijk is. Vervolgens noteren we uw telefoonnummer zodat we u altijd kunnen bereiken.
Als u weg bent zetten we de hond vast op tafel zodat hij zich niet kan bezeren en of van de tafel kan springen. Dan gaan we de hond voorwerken,d.w.z.;plukhonden worden geplukt, en andere honden worden d.m.v. scheren of knippen grof in het uiteindelijke model gebracht.
Daarna gaan ze in bad, met voor elke soort vacht de best mogelijke shampoo. Daarna worden ze geföhnd. Als dit gedaan is beginnen we met afwerken. De gemiddelde behandeling van een hond duurt twee uur, met uitschieters naar vier uur..
Voor de honden is dit zeer vermoeiend omdat ze niet gewend zijn om zo'n lange tijd te staan.
Dus na de beurt....lekker slapen!

HOE VAAK MOET EEN HOND GETRIMD WORDEN ?

poedel en overige knipvachten ( shihtzu maltheser) Elke drie maanden.

Spanielvachten elke drie à vier maanden.

Borstelvachten ( briard, bobtail) minstens elke zes maanden.

Ruwharige vachten: dit vachttype kunnen we strippen (bij strippen wordt elke keer een laag dood haar verwijderd zodat de honden altijd verzorgd uitziet en niet te kaal wordt) dit moet elke drie maanden
We kunnen deze vacht ook trimmen (met trimmen bedoelen we dat de hond geheel van zijn boven vacht wordt ontdaan. Hij wordt dan heel kort, en er blijft alleen een "wolletje"staan) dit moet elke zes maanden


Email